Witte Kerst

Eindelijk, na zovele jaren hebben de romantische zielen onder ons, waaronder ik ook mezelf mag rekenen, nog eens een "Witte Kerst" gekregen. De onderstaande foto's hebben dit voor eens en voor altijd vast gelegd.
Bijzonder tof en plezant voor groot en klein en vooral voor hen die er niet moeten in werken of die niet moeten uit werken gaan. Maar los daarvan, het heeft wel iets zo een witte kerst. Het geeft zo een warm gevoel, vooral van binnen.

De openbare dienstverlening
Minder plezant is natuurlijk dat de openbare dienstverlening bijna stil gevallen is en de Belgische (Vlaamse?) regelgeving zodanig chaotisch is dat niemand nog weet wat hij precies moet doen, ik kom daar zo meteen op terug.
Maar eerst de openbare dienstverlening: wij hebben in een week tijd precies één keer de postbode weten voorbij komen. Is het op die wijze dat B Post zich wil klaarstomen om de konkurentie aan te kunnen met privé bedrijven? De PMD-zakken zijn niet afgehaald, de veiligheid van het personeel gaat voor?! En al die pendelaars dan? Zowel deze met het openbaar vervoer (ocharme), als deze met hun eigen wagen, zij riskeren hun goed en hun lijf en leden om op het werk te geraken? In een week tijd is er precies één keer gestrooid in onze wijk. Het strooizout is op. Niet enkel bij ons maar in heel Vlaanderen. Hebben ze dat niet zien aankomen? Waarom moet dat strooizout dan van een Nederlandse haven komen? Kunnen ze geen bootje bestellen voor Antwerpen, of is dat te eenvoudig geredeneerd, of is er niet genoeg aan verdiend?
Voor de gewone zielen is het zo dat zij hun stoep moeten sneeuw- en ijsvrij maken, op straffe van boete. Maar men mag de sneeuw niet op straat gooien, ook op straffe van boete. Je mag het niet op hopen gooien want dan komt de veiligheid van het personeel, die het afval toch niet komen afhalen, in het gedrang. Haal de afvalzakken terug binnen zeggen ze dan voor een volgende afhaalbeurt en als het dan weer sneeuwt? Je zult maar in een appartementje wonen
Mens, waar zijn we mee bezig, ik ken gepensioneerde postbodes van 80 jaar en meer die destijds dagelijks op post (sic) waren, sneeuw of geen sneeuw, regen of geen regen, hittegolf of niet!
medium_HPIM5664.JPG
medium_HPIM5666.JPG
medium_HPIM5668.JPGmedium_HPIM5678.JPG medium_HPIM5689.JPG medium_HPIM5690.JPG