Bruno's Tuinshop

De hieronder aangeboden planten en produkten kunnen na afspraak afgehaald worden of onder rembours verzonden worden. Portkosten ten laste van de koper. Alle planten staan in pot of container, uitgezonderd de appelbomen en de notelaars. 0496/536748

Goed bewortelde planten
Of je nu bij Bruno vaste planten, klimplanten, struiken, coniferen, fruitbomen of druivelaars koopt, steeds zul je zeer goed ingewortelde planten krijgen. Hier op de foto bijvoorbeeld Agapanthussen, die vorige week verpot werden en hun derde groeijaar in gaan en dus dit jaar zullen bloeien.
medium_DSCN1139.JPG

Meiklokjes
We hebben een partijtje Meiklokjes in pot gekweekt, 3 tot 5 plantjes per pot. Plant nu meiklokjes en pluk elk jaar je eigen meiklokjes in eigen tuin. Plant ze in de zon, half schaduw of tussen struiken of onder bomen als bodembedekker. Succes gegarandeerd. Meiklokjes zijn een zeer goede bodembedekker, dat is hier met je eigen ogen te zien.
medium_mughetto_O2.jpeg

Nieuwe tuin aanleggen
Wens je een nieuwe tuin aan te leggen of je tuin te renoveren?
Bruno(Tuin-en Parktekenaar) helpt je met raad en daad bij het ontwerp en levert de mooiste planten tegen de laagste prijs. Zeg het met bloemen, maar zeg het met bloemen uit je tuin! Gezelligheid, harmonie, sierlijkheid en romantiek verzekerd.
0496/536748 e-mail: koli0001@skynet.be
large_Zeg he tmet bloemen uit uw tuin_0.JPG

Jonge druivelaars
We bieden extra grote en gezonde planten aan. Eenjarige planten van minsten 1 meter en meestal anderhalve meter hoog. Sterke planten met een stam van een vinger dik. Al onze druivelaars zijn in pot gekweekt. De onderstaande variëteiten zijn beschikbaar:
Boskoops Glorie, blauwe druif, zeer productief en vrij goed bestand tegen ziektes. 6,00 € / plant.
Fuffolk Red Een pitloze roze-rode druif met mooie trossen, vrij sterk tegen ziektes, 8,00 €/plant.
Vanessa wordt beschreven als witte pitloze druif maar onze ervaring leert dat bij volledige rijpheid de druiven ook licht roze kleuren. Sterk tegen ziektes. 8,00 €/plant.

Wintervaste fuchsia
Fuchsia riccartonii is een prachtige wintervaste Fuchsia, die het zonder problemen jaar in, jaar uit zeer goed doet in elke siertuin. Na de winter tot tegen de grond insnoeien is de enige zorg die hij vraagt.
Slechts 1,00 € per plant in pot van 11 cm.
medium_DSCN0217.JPG

Jonge bijzondere appelbomen te koop.
We hebben zeven appelboompjes te koop. Laagstam op de virusvrije onderstam EM 9 (een zwakke onderstam voor echte, zeer productieve laagstambomen).
Te koop voor de uitzonderlijke prijs van 6 € per boompje.

We hebben: 3 Eénjarige snoeren van de variëteit "Roter Berlepsch"
. Een zoetzure eetappel met wit vruchtvlees, plukrijp half oktober, die probleemloos bewaart tot eind maart, gewoon in kistjes in het tuinhuisje en afgedekt met een krantenpapier.
medium_Roter Berlepsch.jpg

Daarnaast hebben we 4 éénjarige snoeren, ook op EM 9+, Red Fastness. Deze variëteit is resistent tegen schurft en meeldauw . Een rode variëteit met licht geel vruchtvlees, zeer smakelijk en ook bewaarbaar tot einde maart in het tuinhuisje.
Red fastness 2.jpg
http://www.brunostuinagenda.com/node/481
Kijk via bovenstaande link in ons bewaarschuurtje: Bovenaan red Fastness en onderaan Roter Berlepsch

Agapanthus africanus 'Blue Triomphator
Deze prachtige africaanse lelie bieden we nu aan met blote wortel, zie hoger, tegen 3,00 € per stuk; ofwel in potten van 13 tegen 3,50 €. Deze prijzen zijn lager dan de handelsprijzen (zie cataloog Wetteren 2012-2013)
medium_DSCN0294.JPG

Abies nordmaniana
De beste kerstboom die er bestaat, verliest geen naalden, mooi pyramidaal en donkergroen in pot gekweekt, momenteel 17 exemplaren beschikbaar in container van 7,50 liter en 70 cm hoog.
Slechts 9,50 € per plant. (Tijdelijk uitgeput, terug beschikbaar september 2013
medium_HPIM6051.JPG

Aucuba japonica variegata
Prachtige bladhoudende struik voor massieven of als solitairplant. Wordt andehalve meter hoog en breed. Perfect bij te knippen. Nu enkele planten beschikbaar gekweekt in pot. planten van 30 cm hoog.
Slechts 3,50 € per plant.
medium_HPIM6049.JPG

Chamaecyparis pisifera "Filifera Aurea"
Prachtige dwergconifeer met gele, fijne, hangende twijgen. Tot 1 meter hoog en 1meter breed.Ten zeerste geschikt voor rotstuinen en als solitair of in borders. Exclusieve planten gekweekt in pot. Goed vertakte planten, maat 40/40 plus
Slechts 8,00 € per plant. Dit is lager dan de groothandelsprijs voor beroepslui.
medium_DSCN1237.JPG

Pieris Forest Flame
Dit prachtige struikje dat max.
,00 meter hoog wordt en ook vlot in de vorm kan gesnoeid worden, is beschikbaar in containerpot en kan het hele jaar door geplant worden. Het verdraagt elke grond en heeft het liefst een plaatsje in de zon tot half schaduw.De bloemtrossen verschijnen nu in de herfst en blijven de hele winter hun sierlijkheid ten toon spreiden. De witte, romige bloemen verschijnen in april. Halfweg de bloei beginnen de jonge loten vuurrood uit te lopen. Een zeer decoratief struikje dus. Nu te koop voor 3,00 € per stuk,af te halen.
medium_Pieris Forest Flame_0.jpgmedium_Pieris Forest Flame 2.JPG
Hieronder zie je de wintertoestand van de Pieris. De hele winter zullen deze bloempluimen in bot blijven staan en in de lente langzaam aan melkwit worden en dan gaan de bloemen echt open.
medium_HPIM6123.JPG

Kosterroosjes
Nu te planten: Kosterroosjes zijn zeer dankbare planten. Ze zijn resistent tegen roest en witziekte. Ze hebben een glanzend, hard blad dus ook niet zo geliefd door bladluizen. Onze kosterroosjes worden dan ook niet gesproeid en bloemen van mei-juni tot de vorst. Onze aanbieding gaat vooral over de oranje variëteit. Prachtige planten in pot slechts 3,50 € per plant

Uitzonderlijk aanbieding
Wij hebben nu een partijtje kosterroosjes gerooid met blote wortel. In de kleuren wit, oranje en rood. We bieden die aan tegen de uitzonderlijke prijs van 4 planten voor slechts 10 €, zijnde 2,50 € per stuk.

medium_HPIM5866.JPG
medium_HPIM5878.JPG
medium_kosterroosje18 12 09_3.JPG

>Gentiana acaulis
Prachtige vaste plant, bodembedekker en rotsplant, zeer geliefd small_Gentiana acaulis 1x.JPG 1,00 €
Liefst geen middagzon, gedijt in elke grond. 3 voor 2,50 €

Uniek
Winterharde Cactussen, zeer bloeirijk, enige aanbieding, voor de echte liefhebber 5,00 €
small_Cactus winterhard 2.jpg

Ajuga reptans rubra
Sterke roodbladige bodembedekker, mag zelfs belopen worden. Groeit zeer snel uit tot een dik tapijt. Blauwe (dovenetel)-bloemplas in juni.
Groeit in elke grond en op elke standplaats.
1,00 €
3 voor 2,50 €
small_Ajuga.jpgsmall_Ajuga 2.jpg
Ajuga pertans 'Rubra'

Aquilegia hybride
Prachtig akeleitje met roze bloemen en gele keel. Groeit op elke grond, in schaduw en half schaduw. Doet het niet zo best in de middagzon.
1,00 €
3 voor 2,50€

Anemone sylvestris
Een zeer dankbare vaste plant, geschikt als bodembedekker, solitair of in groep. Verdraagt zelfs schaduw, staat het best in half schaduw. Ook geschikt als onderbeplanting, onder bomenen struiken. Liefst geen middagzon en groeit vrijwel in elke grond.
1,00 €
3 voor 2,50€
small_Anemone sylvestris iris pumila.jpg
Anemone sylvestris, samen met lage Irissen.

Anemone japonica
Herfstanemoon, zeer bloeirijk, groeit in elke grond en op elke standplaats. Geschikt voor grote partijen en geschikt als onderbegroeiing.
1,00 €
3 voor 2,50 €
small_Anemone japonica.JPG
Anemone japonica

Aucuba japonica
Bladhoudende heester met geel-groen gespikkeld blad en rode bessen tijdens de winter. Geschikt als solitair of voor hagen en zichtscherm. Tot 2 m hoog en breed.
1,50 €

small_Aucuba crotonifolia.jpg
Aucuba japonica 'Crotonifolia'

Campanula portenschlagiata de mooiste bodembedekker.
Veruit de mooiste en meest dankbare bodembedekker. Groeit polstervormig, wintergroen en bloeit van mei-juni tot aan de vorst. Na de hoofdbloei krijg je op de nieuwe scheuten nog een interessante nabloei. Groeit in elke grond. Indien ze in de middagzon staan, zal een bodembedekking met decoratieve schors (het kleinste kaliber), compost of hennepstrooisel, zeer grote diensten bewijzen.
1,00 €
3 voor 2,50 €
small_Campanula portenschlagiata.JPGsmall_Campanula portenschlagiata band.JPG
Campanula portenschlagiata

Campanula persicifolia
Prachtige snijbloem met wintervast blad 15 tot 20 cm hoog tijdens de winter. In de lente ontwikkelen zich de bloemstengels, 60 tot 80 cm hoog. Beschikbaar in twee variëteiten: fluorescerend blauw en helder wit.
1,00 €
3 voor 2,50 €
small_Campanula persicifolia blauw en wit.jpgsmall_Campanula persicifolia wit 2.JPG
Campanula persicifolia blauw en wit.

Corylopsis verticilata
Fijnbladig zonneoogje, een sterke mmoie vaste plant, hoeft niet gesteund te worden. Zorgt voor een enorm kleureffekt in de tuin. Goeit in elke grond en op elke standplaats. Het loof sterft af tijdens het najaar, maar volgende zomer zijn ze er nog sterker terug. Bloei van juni tot september-oktober.
1,00 €
3 voor 2,50 €
small_DSCF0016.JPG
Corylopsis verticillata

Leontopodium alpinum, "Edelweiss"
Een prachtig plantje, recht uit de hoge Alpen. In het wild een beschermde plant maar Bruno heeft ze voor u gekweekt.
medium_HPIM5830.JPG
medium_Aug 2012 012.jpg

1,50 €
3 voor 4,00 €

small_Gaulteria mucronata_0.jpg small_Gaulteria mucronata 2.jpg

Iberis sempervirens
Scheefbloem, een prachtige sterke bodembedekker met een overweldigende bloei in het voorjaar. Wintergroen, groeit vlot in alle gronden en op alle standplaatsen. Ook gebruikt als rotsplant en in boorden. Na de bloei zeker voor de helft inkorten met de haagschaar.
1,00 €
3 voor 2,50€
small_Iberis 20-04.JPG small_DSCF0014.JPG

Jasminum nudiflorum Winterjasmijn, prachtige klimplant die ook vrij, als struik, kan staan. Bloeit van november tot maart. Prachtige winterbloeier met een sterk kleureffekt.
3,00 €
2 voor 5,00 €
small_Jasminum nudiflorum 22 11 09_0.JPG
Jasminum nudiflorum

Eetbare viooltjes
Prachtige sterke plant, de bloemetjes worden gebruikt om coctails en slaatjes te versieren. Een echte aanrader.
1,00 €
3 voor 2,50 €
small_Eetbare viooltjes 12-04.JPG

Japanse wijnbes

De zoetste bes ter wereld, alle kinderen zijn er gek van. Bessen als een kleine framboos, maar groeit als een braam. Vormt geen uitlopers, de planten "lopen dan ook niet weg". Afgedragen takken tijdens de winter wegsnoeien. De jonge takken dragen dan volgend seizoen vruchten.
3,00 €
small_Japanse wijnbes 2.JPG