Nieuwe wintervaste cactussen

We hebben een nieuw cactustuintje aangelegd met nieuwe soorten wintervaste cactussen die ook perfect overleven tijdens onze natte winters. Vorst is niet altijd een probleem maar vooral de combinatie van veel nattigheid en nadien vorst.
Daarom is ons cactustuintje aangelegd op een plaats waar een meter diep lavakiezel is ingegraven. De bovenlaag werd vermengd met wat potgrond, gemend met tuinaarde. Vervolgens kwamen daarop hydro korrels, gemend met potgrond en daarop een laag van 50 cm wit zand gemend met potgrond, zodat ons cactustuintje als het ware op een heuveltje kwam te liggen, om de afwatering en drainage te verbeteren. De nieuw aangeplante soorten vind je op één van de foto's.
Inmiddels zijn er ook enkele jonge planten (niet veel) beschikbaar voor de echte liefhebbers.
De cylinderopuntia imbricata 'Pinky' staat voorlopig nog in een potje omdat de literatuur vermeldt dat hij gevoelig zou zijn voor nattigheid. Dat zullen wij met zijn nakomelingen eens proefondervindelijk onderzoeken maar op deze wijze kunnen wij de moederplant toch de eerste winters door loodsen op een beschutte plek. De roze puntjes die je ziet bij deze soort zijn geen bloemen of botten maar de jonge uitloop. Zeer decoratief.
DSCN1310-001.JPG

medium_DSCN1264.JPGmedium_DSCN1297.JPG
medium_DSCN1300.JPGmedium_DSCN1320.JPG
medium_DSCN1306.JPGmedium_DSCN1359.JPG